Gyereknap (2017. május 26.)

Szerettük volna viszonozni a tiszafüredi iskolások kedvességét, akik meghívtak minket előző héten a Color Day-re, ezért meginvitáltuk őket iskolánk gyereknapjára. Nagyon sok érdekes és változatos programon vehettek részt. Voltak kézműves foglalkozások, váltóversenyek, közös torna, foci és kézilabda meccs, ugráló vár, csúszda, lufi hajtogatás stb. Nagyon jól szórakozott mindenki. Sokat nevettünk, játszottunk közösen. A versenyeknél vegyes csapatokat alkottak a gyerekek, így még jobban megismerhették egymást. Igazi barátságok alakultak ki már korábban is, melyek még szorosabbak lettek a közös programok által.

Részt vevők: 20 tanuló + 4 pedagógus Tiszafüredről; Bánrévéről 250 tanuló + 20 pedagógus

Colour Day (2017. május 19.)

Eltelt egy év. Lassan véget ér ez a tanév is. Az elmúlt év emlékezetes „színes napja” is megrendezésre került. Mivel Tiszafüreden a rendezvény immár hagyományként van jelen, úgy gondoltuk, hogy erre a „Színes” programra a bánrévei gyerekeket is meghívjuk.

Idén az osztályok színes lufikat vásároltak és ezekkel a lufikkal a kezükben készültek fényképek, a gyereknap megnyitójaként reggel 8 órakor. A bánrévei gyerekek és kísérőik sárga lufikat kaptak, de a nap további részében vidáman vegyültek el a színek kavalkádjában és vettek részt az eseményekben.

A lufik színes, vidám színei különlegessé tették az iskola udvarát erre az egyébként is rendhagyó, játékos napra.

Résztvevők: Bánrévéről 22 gyerek és 3 pedagógus, Tiszafüredről 450 diák és a nevelőtestület

Közlekedésbiztonsági vetélkedő (2017. április 14.)

Már több, mint 10 éve, hogy megrendezzük tavasszal a közlekedésbiztonsági vetélkedőt. Idén testvériskolánkból is benevezett egy három fős csapat. A megnyitó után a verseny egy teszt kitöltésével kezdődött. Ebben a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos kressz kérdések szerepeltek. Nem csak a közlekedési táblák ismeretéről kellett számot adniuk a versenyzőknek, hanem az alapvető szabályokról is. A tesztet a vetélkedő ügyességi része követte. Itt kerékpárral egy akadálypályán kellett végig haladnia minden versenyzőnek. A feladatokat Putnok és Ózd város rendőrkapitányságának alkalmazozatti állították össze és segítettek a lebonyolításban. Közben a gyerekek, akik már teljesítették a feladatokat újjlenyomatot adhattak, a rendőrők különböző felszereléseivel ismerkedhettek meg, sőt még egy bilincset is kipróbálhattak. Nagy örömükre rendőrautóba is be lehetett ülni. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek. A tiszafüredi csapat második helyezést ért el. Megigérték, hogy jövőre is részt vesznek ezen a vetélkedőn.

Részt vevők: 3 tanuló + 1 pedagógus Tiszafüredről; Bánrévéről 12 tanuló + 4 pedagógus

Ki Mit Tud (2017. Február 10.)

Iskolánkban hagyomány, hogy minden évben Ki Mit Tud-ot rendezünk a gyerekeknek, amelyen ki-ki megmutathatja miben tehetséges. Idén a tiszafüredi iskolásokat is meghívtuk erre a versenyre. Nagyon sok jelentkező volt. A legtöbben tánccal, énekkel, zenével készültek, de volt, aki bűvészmutatványt adott elő. A testvériskolából egy tánccsoport érkezett. Nagyon nagy volt az izgalom. A közönség minden előadót nagy lelkesedéssel biztatott. Idén is megláthattuk, mennyi tehetséges diákunk van. A tiszafüredi tánccsoport is nagyon ügyes volt, ők külön díjat kaptak.

Részt vevők: 8 tanuló + 2 pedagógus Tiszafüredről; Bánrévéről 110 tanuló + 17 pedagógus

Farsang Tiszafüreden (2017. január 27.)

A vízkereszttől Hamvazószerdáig, a nagyböjt időszakáig tartó időszakot hagyományosan vidám mulatságok, bálok, lakomák, népünnepélyek jelzik. A farsang csúcspontja a karnevál, amely mulatozás közepette valójában Télbúcsúztató is. Természetes volt, hogy erre a vidám együttlétre bánrévei diákokat is hívjunk meg.

Iskolánkban kicsik és nagyok mind-mind izgalommal telve, lelkesen készültek január 27-re, a FARSANG-ra. Először az alsósok, majd a felsős tanulók léptek a színpadra. A kicsiktől rengeteg fantáziadús maskarát láthattunk. A nagyok inkább tánctudásukkal kápráztatták el a közönséget. A felvonulás végeztével játékos ügyességi versenyen vehettek részt diákjaink, majd következett a farsangi bál másik izgalmas része, a tombolahúzás. Rengeteg apró és számtalan értékes ajándék is gazdára lelt a tanulók körében. A büfében finom fánkkal, sütivel, szomjoltóval várták a segítő szülők és pedagógusok a gyerekeket.

A farsangon természetesen a bánrévei gyerekek is műsorral készültek, melyet a közönség nagy tapssal jutalmazott.

résztvevők: Bánrévéről 8 diák+2 pedagógus, Tiszafüredről 425 diák és a nevelőtestület

Szülők-Nevelők Bálja Szent Mihály Katolikus Általános Iskolában, 2017. január 13.

A bánrévei Szent Mihály Katolikus Általános Iskola meghívta a tiszafüredi Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda diákjait és tanárait a minden évben hagyományosan megrendezésre kerülő Szülők-Nevelők báljára. Tiszafüredről nyolc pedagógus és 7 diák érkezett három személyautóval. A tombola felajánlásként egy nagyon szép ajándékcsomagot hoztak, amely a fődíjak egyike volt. A tiszafüredi iskolások egyike verset mondott, a többiek pedig népdalfeldolgozásokat adtak elő gitár és furulya kísérettel. Nagyon jó volt a hangulat. A vendégek éjszakára a plébánián lettek elszállásolva. Emlékezetes este volt, mindenki nagyon jól érezte magát.

Eger (2016. december 16.)

December 16-án, pénteken iskolánk felső tagozatos diákjai számára jutalom kirándulást szerveztünk Egerbe, ahol találkoztunk bánrévei barátainkkal is.

A kirándulás keretében megtekintettük a Bazilikát, az egri Érseki Palotát és annak egyházművészeti, gazdag kiállítását, majd az ünnepi díszbe öltöztetett Dobó téren is elidőztünk. A Bazilika Könnyező Mária kápolnájában is elidőzhettünk, ahol a kegykép mellett az örvendetes rózsafüzér titkait is megfigyelhettük a csodálatos festményeken. Következő állomásunk az Egri Érseki Palota kulturális, turisztikai és látogatóközpont volt. Tárlatvezetőnk segítségével bepillantást nyerhetünk” egy sekrestyébe, ami a szent dolgok tárolóhelye, továbbá 17- 18. századi miseruhákat, liturgikus eszközöket és textíliákat látunk itt kiállítva. Megtekintettük a „Boldoggá és szentté avatást bemutató termet”, ahol különféle ereklyetartók is figyelmeztettek szentjeink tiszteletére és követendő példájára. Megismerhettük, milyen egy főpapi dolgozószoba, majd megvizsgáltuk az egyházszervezői, építtetői terveket, dokumentumokat, melyek azt az építtetői tevékenységet mutatják be, amelyeket az itt székelő püspökök és érsekek nevéhez fűződik, többek között a Líceum és a Bazilika építési terveit is.

Kis pihenő után a Papnevelő Intézetbe kalauzolt bennünket Maksó Péter tisztelendő atya. A folyosókon csendben, a szilencium idején imára igyekező kispapokra kíváncsian néztek a gyerekek. Egy új világ tárult fel előttük. A szeminárium mindennapjairól hallott személyes élmények maradandó élményekkel gazdagították diákjainkat, akik Péter atya sarkában járva nem fogytak kérdéseikből.

Résztvevők: 25 tanuló és 3 pedagógus Tiszafüredről, 25 tanuló és 3 pedagógus Bánrévéről

Lelki nap – tanulmányi, kulturális esemény, 2016. december 14.

A bánrévei Szent Mihály Katolikus Általános Iskola meghívta a tiszafüredi Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda diákjait és tanárait a decemberben tartott Lelki napra. Tiszafüredről három pedagógus 12 diák jött el. A nap közös imádsággal kezdődött, majd az ózdi Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola diákjai zenéltek, majd a bánrévei iskola Harmónia zenecsoportja lépett fel. Ezt követte Quadros Lytton Ervanto indiai származású szalézi szerzetes tanúságtétele, aki a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumból érkezett. Rövid szünet után a tiszafüredi iskolások adtak elő egy kis műsort, melyben egyházi énekek, versek szerepeltek. Ezt csoportos foglalkozások következtek, ahol kötetlen beszélgetést folytathattak a gyerekek az adventtel, karácsonnyal kapcsolatosan. Ezen részt vett iskolánk lelkésze, illetve a szalézi szerzetes is. A nap végén a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, ahol adventi koszorút, és egyéb karácsonnyal kapcsolatos díszeket, ajándéktárgyakat készíthettek. Igazi lelki feltöltődés volt ez a nap mindenki számára. Külön öröm volt az, hogy a két iskola diákjai, ha nem is nagy számban, de együtt lehettek.

részt vevők Tiszafüredről: 12 diák és 3 pedagógus

Zene világnapja (2016. október 12.)

A zene világnapjára iskolánk Harmónia zenecsoportja mindig egy kis műsorral készül. Úgy gondoltuk, hogy ebbe a programba testvériskolánk tanulóit is bevonjuk. Idén későbbre tettük át ezt a napot, azért, hogy mindenki részt vehessen rajta. Nagyon örültünk, amikor megérkeztek. Az együtténeklés és zenélés mindenkinek maradandó élményt jelentett. A tiszafüredi iskolások között is sok olyan diák van, aki valamilyen hangszeren játszik. Az egyházi énekeken kívül zenészeink, Babusné Erki Tünde tanárnő segítségével egy  népdalcsokrot is összeállítottak. Nagyon jól sikerült a közös program.

Részt vevők: 8 tanuló + 2 pedagógus Tiszafüredről; Bánrévéről 180 tanuló + 16 pedagógus

Egy állatos nap Sarudon a bánrévei gyerekekkel (2016. október 7.)

Okt. 7-re közös kirándulást szerveztünk Sarudra a Mini- Zoo-ba a bánrévei gyerekekkel, akik többször jártak már a Tisza-tónál, de mindig szívesen látogatnak ide. A találkozó egyben arra is alkalmat kínált, hogy megemlékezzünk ezzel az állatok világnapjáról és Assisi Szent Ferencről.
Érkezéskor vendéglátóink ízletes forró teával vártak minket. Ezután indultunk is az állatok lakóhelyére, mert már nagyon kíváncsiak voltunk kedvenceinkre. Szakképzett vezetőnk ezúttal is nagyon részletesen bemutatott minden állatot. A legjobb, hogy itt szinte minden állattal testközelbe kerülhetünk, etethetjük, simogathatjuk őket. Alig vártuk, hogy Zoknival, az általunk elnevezett kiskecskével  és az akkor még igen kicsi emukkal találkozhassunk. Alig ismertük meg őket, olyan sokat nőttek. A fő attrakció persze Jancsi, a varjú volt, aki szinte mindenkivel személyes ismeretségbe akart kerülni. Kis pihenő és játék után elérkezett a meglepetés ideje, amikor mindenki saját maga süthette meg a kürtőskalácsát. Jóízűen fogyasztottuk a finom csemegét.

Résztvevők: Bánrévéről 26 diák+3 pedagógus Tiszafüredről 38 diák+34 pedagógus