Természetvédő szakkör – január

 

Az első foglalkozáson a különböző hulladékok tárolását, elszállítását vizsgáltuk meg. Mit tehetünk a háztartásokban összegyűlt elemekkel, használt izzókkal, festékpatronokkal, stb.? Környezetünkben, lakóhelyünkhöz közel  találhatók tárolók például az iskolában is gyűjtünk használt elemeket, használt mobiltelefonokat; Ózdon a nagy áruházakban találhatók különböző tárolók, ahová vásárlások alkalmával bedobhatjuk a veszélyes hulladékokat.

A kémia szertárban is keletkeznek veszélyes hulladékok: fémhulladékok, használt savak, lúgok, elöregedett vegyszerek. Ezek tárolásával, kezelésével ismerkedtünk meg.

A hulladékok csoportosításáról, tárolásáról, a szelektív hulladékgyűjtésről megszerzett ismeretekről egy TOTÓ keretében adtak számot a tanulók.

Az utolsó foglalkozáson a papír jellemzőit vizsgáltuk meg különböző minőségű papírok segítségével. Gyűjtőmunka keretében a papírkészítés történetét is feldolgoztuk. Legfontosabb cél az „újrapapír” készítés  környezetvédelmi jelentőségének kihangsúlyozása.

Comments are closed.