Lengyelországi utazás

Lengyelországi utazás

Az EFOP-2017-17-00175 számú testvériskolai pályázat keretében a lengyelországi testvériskolánkat látogattuk meg Tarnowban.

Augusztus 26-án reggel indultunk erre a fantasztikus kirándulásra. Délután 5 órakor értünk a szállásra, ahol finom vacsorával vártak minket. Másnap reggel találkoztunk testvériskolánk tanáraival és néhány diákkal. Ismerősöket is üdvözölhettünk köztük, nagyon örültünk, vártuk már a találkozást! Vezetésükkel városnézésre indultunk, majd  egy csodaszép parkban ebédeltünk. A napot egy hűsítő fürdéssel zártuk a Wola Rzedziaska-i strandon. A következő napon  a Debnoi várba látogattunk el. Csodálatos tájban gyönyörködhettünk, sok fotót készítettünk! Majd a Természettudományi Múzeumban hallgatunk egy érdekes előadást az idegenvezető segítségével. Mindezek után lehetőségünk volt a Gemini bevásárlóközpontban szétnézni és vásárolni. Az esték természetesen élménybeszámolókkal és lengyel barátainkkal való chateléssel teltek, melynél szükség volt angol tudásunkra. Meglepő módon jobban ment, gondoltuk!

Egész életünkre szóló élményekkel, látnivalókkal és talán barátságokkal gazdagabban indultunk haza. Nagyon gyorsan eltelt ez a négy nap, jól éreztük magunkat, reméljük visszatérhetünk még ide!

             

Testvériskolai személyes találkozó 2019.

 

 

Testvériskolai személyes találkozó 2019

Az EFOP-3.1.8-17-2017-00175 számú pályázat keretében intézményünk egyik testvériskolája Lengyelországban, Tarnow városban van. Ebben az évben a lengyel diákok május 13-án reggel érkeztek. A szállásuk a szépséges Vadasban volt.Megérkezésükkor csak felnőttek voltak a szálláshelyen, de délután már több diák is kiment a Vadas parkerdőbe, hiszen  már nagyon vártuk vendégeinket. Tanáraink színes programokkal készültek számukra. Angol nyelvű vetélkedőt szerveztek, amelyben jobban megismerhettük a egymás iskoláját, települését, a hagyományokat, szokásokat. A vetélkedő során vegyes csapatokat alakítottunk ki, így az ismerkedés itt folytatódott. A sportpályán is remekül tudtunk barátkozni, hiszen a sport nemzetközi nyelvét mindenki ismeri.

Megtekintették a falu nevezetességeit (lovarda, Zagyva folyó, Malom, Tájház)A lovardában lovagolhattak, sétakocsikázásra mentünk a faluban. A malomban beindították  a kereket így működés közben láthatták a vízimalmot. Másnap elutaztunk velük Egerbe, ahol egy szép napot töltöttünk el. Meglátogattuk a Bazilikát ami nagyon tetszett mindenkinek,sétáltunk a városban és sütiztünk egy cukrászdában.

Szerda délután sportnapot szerveztünk. Itt már barátságok szövődtek, nagyon jól éreztük magunkat.

Az angol nyelvet használtuk közös nyelvként, de próbáltuk tanulni egymás anyanyelvét is. Nagyon kedves és nyitott gyerekeket ismerhettünk meg a lengyel diákokban, egy életre szóló élménnyel lettünk gazdagabbak.

Reméljük, hogy ők is jól érezték magukat, és visszavágynak Jászalsószentgyörgyre.

         

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support