Egészséges életmód-kiscsoportos foglalkozás 2020.01.

Egészséges életmód

Mi felnőttek tudjuk, hogy miért fontos és miként lehet egészségesen táplálkozni, valamint miért elengedhetetlen szervezetünk optimális működéséhez a rendszeres testmozgás. Egy gyermek számára azonban ez sokkal nehezebben értelmezhető, hiszen az egészség fogalma túl tág, főként a kisebbeknek.
Az egészséges életmód témája változatos és színes témákat tartogatott, hiszen ebbe a témakörbe beletartozik a testi és a lelki egészség, azok megőrzése. Biológia és kémia tantárgyon keresztül ismerkedtünk a vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok tulajdonságairól, beviteli arányáról. Egészséges táplálkozással kapcsolatban az élelmiszerekről olvastunk, illetve a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának hatásairól.
Nagyon fontos odafigyelni a felnövekvő nemzedék szokásainak kialakítására, gondolok itt a naponkénti testedzésre és az egészséges táplálkozásra, valamint a stresszmentes életvitel kialakítására.

A gyerekek nagyon szépen el tudják mondani hogyan és miként kellene táplálkozni, mozogni. De amikor arról beszéltünk mennyit valósítanak meg bizony messze áll a valóság az optimálistól.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support