Egészséges életmód-kiscsoportos foglalkozás 2019.12.

Drog

Napjaink egyik legégetőbb problémáját jelenti a drogok terjedése, ráadásul egyre fiatalabb gyerekeket érint. A legfontosabb itt is a prevenció, ehhez nem lehet elegendő foglalkozást, programot szervezni, ráadásul folyamatosan szinten kell tartani az általános iskolás korosztálynál is. Érdekes és egyben megdöbbentő, hogy a gyerekek egy része sajnos meglehetősen jól tájékozott a drogok fajtáit illetően. A foglakozásokon videókat, filmeket néztünk és elemeztünk, feladatlapokat töltöttünk. Érintettük a kémia és a biológia tantárgyat a téma során. Szituációs feladatokat végeztünk. Dramatizáltunk. Dilemma-vitát tartottunk. Fogalmazásokat írtunk.
Az előadások célja, hogy a diákok pontosan megismerhessék a jelenlegi drogfogyasztási szokásokat Magyarországon, megérthessék, milyen okokból fordulnak különböző élvezeti szerekhez az emberek. Gondolkodásra szeretnénk késztetni őket, ezáltal egy hosszabb távú egészségtudatos szemléletmódot átadva nekik. Igyekszünk a lehető legérthetőbben elmagyarázni a különböző szerek hatásmechanizmusát, káros rövid és hosszú távú hatásait. Nem az alaptalan ijesztgetésük a célunk, hanem a figyelmük felhívása a valós veszélyekre. Ezenkívül hasznos gyakorlati tudnivalókkal látjuk el őket a függőségekkel kapcsolatban.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support