Egészséges életmód-kiscsoportos foglalkozás 2. csoport

Sport 2.

A rendszeres sportolás előnyei gyermekeink számára

Az izmok általános állapota javul, egyensúlyba kerül rendszeres mozgás hatására, ez által a tartás nem romlik/ korrigálódik. A gyerekkorban kezdett sport a felnőttkori tartásra is pozitív hatással van, mert a „testtudat” is a változatos mozgással alakul ki, és nagyrészt meg is marad.
A teljes csontállomány eléréséhez a megfelelő tápanyagok bevitele mellett, nagy szükség van a gravitációval szembeni függőleges terhelésnek. Ennek hatására válik a csontozat ellenállóvá, ami csökkenti a törés kockázatát, és idősebb korban a csontritkulást is késleltetheti. A sport javítja a kognitív funkciókat is. Mivel optimalizálódik a vérkeringés és a sejtek oxigénellátottsága, ezáltal a tanulás is könnyebbé válik. Ebben a rendszerben az idő beosztása is szerepet játszik, ami szintén gyerekkorban sajátítható el a legjobban.

Mindezek ismeretében talán a gyerekek a foglalkozások hatásaként átgondolják napi rutinjukat, találnak maguknak olyan sportágat, ami érdekli őket, szívesen kipróbálják majd. Ha most sikerül legalább egy kis javulást elérni, kimozdítani őket a tespedésből, talán felnőttkorukra megszokottá és életformává válhat.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support