Előadássorozat- a háztartási vegyszerek veszélyei

A mindennapokban használt vegyi anyagok, háztartási kémiai szerek biztonságos felhasználásáról, veszélyeiről láthattak a gyerekek előadást. Érdekes kísérleteken keresztül ismerhették meg a veszélyes háztartási vegyszerek tulajdonságait, veszélyeit.

A különböző illatosítók jelentős mennyiségben juttatnak a levegőbe vegyi anyagokat. Sok spray propán-bután hajtógázzal működik, ami fokozottan tűzveszélyes.

A festékek, lakkok, ragsztók illékony vegyszereket és oldószereket tartalmaznak, amelyek könnyen a levegőbe kerülnek, belélegezve irritáló hatásúak, fejfájást és hányingert, rosszullétet okozhatnak. A pillanatragasztó különösen sok egészségkárosító anyagot tartalmaz.

Szintetikus tisztítószerek:Használatuk előtt olvassuk el az útmutatót, és annak megfelelően járjunk el. A helyiségben gondoskodjunk a megfelelő szellőzésről. Semmi esete se keverjük a szereket egymással, mert keverésük során mérgező klórgáz szabadul fel. Az otthoni tisztítás egy általános tisztítószerrel, mosogatószerrel és a vízkő oldásához alkalmas ecettel elvégezhető. Szintetikus tisztítószerek helyett az előző generációk által is alkalmazott megoldásokhoz fordulhatunk: ecettel, mosószódával, konyhasóval, szódabikarbonáttal vehetjük fel a harcot a szennyeződésekkel szemben.

 

Nagy sikere volt a foglalkozásnak így már a következő alkalmat várják a gyerekek.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support