Közös nyári tábor Egerben

Közös nyári táborozáson vett részt a nagykörűi és a  mezőnyárádi iskola  diákja és tanárai 2019. június 24.-27. között Egerben az Érseki Szent József kollégiumban.

Hétfő reggel izgatottan indult el mezőnyárádi csapatunk Egerbe, ahol a testvériskolás program következő állomása volt: közös táborozás. Szállásunk a Szent József kollégiumban volt.  A gyerekek és a tanárok már ismerősként üdvözölték egymást. A programokat már hetekkel korábban egyeztettük, és már nagyon vártuk a megvalósítást. Minden nap volt közös időtöltés a nagykörüi diákokkal, de volt lehetőség külön programok megvalósítására is. Az időjárás kegyeibe fogadott bennünket, mind a négy nap nagyon jó idő volt.

Első nap ebéd után egy játékos verseny keretében ismerkedhettünk meg a hevesi megyeszékhely belvárosával. Bár közülünk többen jól ismerik Egert, még így is találtak újdonságot a feladatok megoldása közben. 17 órától egy hangszerbemutató volt, ahol a hegedűvel ismerkedhettünk meg alaposabban. Vacsora után egy egészséges életmóddal kapcsolatos vetélkedőn mértük össze tudásunkat vegyes csapatokban. A napon egy jól sikerült flashmobot is megvalósítottunk.

Kedden reggel egy érdekes előadás volt az internet veszélyeiről, az internetes zaklatás kezeléséről.  Utána egy feladatlapot kellett kitölteniük a hallottak alapján. Ezután a Főegyházmegyei Könyvtárat néztük meg a líceum épületében. Csak ámultunk a sok bőrkötéses, értékes, érdekes könyvek láttán. A közel 60000 kötet felbecsülhetetlen értékű. Ebéd után az Érseki palotát jártuk be. Idegenvezető kalauzolt végig a termeken. A kánikulai forróságban jól esett egy mozifilm megtekintése a hűvös teremben. A vacsora után ismét az egészséges életmód témáját dolgoztuk fel kézműves foglalkozás keretében a testvériskolásokkal. A nap lezárása egy esti séta volt a belvárosban.

Szerdán a lelki egészségről beszélgettünk reggeli után. A közös program végeztével a Gárdonyi Emlékmúzeumba mentünk fel. Megismerkedhettünk az író életével, láthattuk íróasztalát, ahol az Egri csillagok született. A váron végighaladva fagyival hűtöttük magunkat. Ebédig szabad program volt. Egyesek sétáltak, vásároltak, templomba mentek, hűsöltek a szökőkútnál, illetve egy tanulónk nyilatkozott a TV2 riporterének a kánikuláról. Ebéd után az egri dómot néztük meg, ahol a dóm történetének ismertetésével segédkeztek a közösségi szolgálatot teljesítő volt tanítványaink. Délután közös éneklés keretében új dalokat tanítottunk egymásnak. Vacsora után az Érsekkertben a bemelegítést követően játékos akadályversenyen vettünk részt csapatokban. Volt alkalom a játszóteret is használni.

Csütörtökön a nagykörűi énekkar lépett fel délelőtt, ami nagyon tetszett a diákjainknak. Egymás iskolaindulóját megtanultuk, és közösen énekeltük.

Elérhető fényképalbumunk: https://photos.app.goo.gl/mv67CDrNu6L2pSd27

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support