Tanulmányi, kulturális rendezvény 20.

  1. december 07.

A keresztény ember számára az adventi időszak nemcsak azt jelenti, hogy barátainkkal, szeretteinkkel többet vagyunk együtt, hanem azt is, hogy elcsendesülünk, magunkba fordulunk. Ehhez nyújtott segítséget a Születés című karácsonyi film megtekintése. Catherine Hardwicke rendezésében a film klasszikusan meséli el Jézus Krisztus születését és az ezt megelőző rövid időszakot Mária, József és a hozzájuk közel állók életében. Láthattuk a filmben az örömhírt: Mária találkozását az angyallal, József álmát és a háromkirályokat. A film megtekintése után röviden beszélgettünk arról, hogy az advent az eljövetel, a Jézus várás időszaka.

Rendezvényünk a karácsonyra készülődés jegyében zajlott, így a második részben kézműves foglalkozást tartottunk. A decemberi lelki napon az osztályok közösen fogják feldíszíteni a tornateremben a fenyőfát, a gyerekek erre az alkalomra készítettek díszeket.

A hangulatot karácsonyi zenék hallgatásával tettük ünnepivé.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support