Tanulmányi, kulturális rendezvény 18

  1. október 18.

Az októberi rendezvény keretében az 1956-os forradalomról és szabadságharcról emlékeztünk meg.

A gyerekek tanórán még nem tanultak ezekről az eseményekről, ezért elsétáltunk a város központjában lévő ’56-os emlékműhöz.

A történelem szakos tanárnő elmondta a tanulóknak, hogy a magyar történelem bővelkedik az idegen uralom és zsarnokság elleni harcokban. Ennek nagyszerű példája az 1956-os forradalom és szabadságharc is, amely az egész világ számára megmutatta a magyar nép erejét és szabadságszeretetét. Azt is megtudhatták a diákok, hogy az 56-os forradalom azért is egyedülálló a világtörténelemben, mert valójában vezér nélküli forradalom volt. Bár a politikusok komoly szerepet játszottak a forradalom eseményeiben, a valódi hősök a fiatalok voltak.

Az emlékmű megtekintése után visszamentünk az iskolába, és megnéztük a Szabadság, Szerelem című filmet, amely dicsőségteljesen mutatja be a forradalmat, és ily módon állít emléket mindazoknak, akik részt vettek benne.

A film megtekintése után arról beszélgettünk a gyerekekkel, hogy milyen érzést váltott ki bennük, melyik jelenet volt a legemlékezetesebb, ki volt a legszimpatikusabb és a legellenszenvesebb szereplő.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support