Tanulmányi, kulturális rendezvény 17.

2019. szeptember 27.

 

A tanév egyházmegyei mottója: „Aki énekel, kétszeresen imádkozik.” E mottó jegyében a zenei világnap alkalmából szerveztünk zenei rendezvényt, melyen a projektben résztvevő 50 tanuló is részt vett. Az imádság egyik legkifejezőbb módja az éneklés, ugyanakkor a közös énekléseknek, élményeknek jó közösségformáló hatása is van, ezért a zenei világnapon rendszeres iskolánkban a közös zenélés, éneklés.
A rendezvény első részében Koltavári Attila atyával és Csörögi Gábor hitoktatóval énekeltek együtt a gyerekek. A gitárral kísért keresztény énekekkel a zene nyelvén dicsőítettük Istenünket, fejeztük ki hálánkat felé.
A következő részben nemcsak az egyre népszerűbbé váló gitáros egyházi könnyűzenével, hanem egyéb jól énekelhető világi dalokkal is (például: Legyetek jók, ha tudtok) találkoztak a gyerekek Misi testvér segítségével. Misi testvér a karcagi Szent Pál Marista Általános Iskolából érkezett hozzánk és hozott magával néhány karcagi diákot is.
A harmadik részben következett Baktai Anikó, a harmadik Megasztár-széria döntőse, Koszta Jennifer tanárnő és a felsős tanulók fellépése. A fellépők nagy sikert arattak a közösen előadott régi slágerekkel.
A szünetekben zenére mozgattuk meg a diákokat.
A délutánt beszélgetéssel és ismét közös énekléssel zártuk, melytől nemcsak jókedvünk támadt, de az éneklés közösségi kompetenciák fejlesztésére ható pozitív hatását is kihasználtuk.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support