Tanulmányi, kulturális rendezvény 16.

  1. augusztus 27.

Az augusztusi tanulmányi, kulturális rendezvényt augusztus 20-ára emlékezve tartottuk a résztvevő gyerekeknek.

Először megbeszéltük, hogy augusztus 20. Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére. Arról is beszéltünk, hogy ez a nap egyben a magyar katolikus egyház egyik – Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott – főünnepe.

Először az István, a király című filmet tekintették meg a gyerekek. A filmvetítés után beszélgettünk a film cselekményéről, arról, hogy elkerülhetetlen volt-e az összecsapás, és milyen eszközöket lehet bevetni a győzelem, a hatalom érdekében.

A beszélgetés után Kis-Vénné Smányi Margit tanárnő a témához kapcsolódó játékos feladatokat hozott a gyerekeknek, amelyek nagy részét az interaktív tábla segítségével vetítette ki. Például a megpörgetett szerencsekerék mondatairól kellett eldönteni, hogy azok Gézára vagy Istvánra vonatkoznak. Állításokról szavaztak, hogy azok igazak vagy hamisak.

Célunk az volt, hogy erősítsük tanulóinkban a hazaszeretet érzését, tudatosítsuk nemzetünk múltját.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support