Tanulmányi, kulturális rendezvény 14.

  1. május 28.

A májusi tanulmányi, kulturális rendezvényen iskolánk pedagógusait és tanulóit ismerhettük meg alaposabban. Először Oros-Rázsó Katalin tanárnő beszélt arról, hogy miért is lett pedagógus, és miért választotta a magyar és könyvtár szakot. Iskolánk ötödikes tanulójának édesapja örmény származású, a kisfiú nemrégen járt családjával Örményországban, ő számolt be iskolatársainak útjáról, bemutatta Örményországot, melyet második hazájának tekint. Ruben sok-sok fényképpel, rengeteg információval, útikönyvekkel, az örmény abc bemutatásával készült erre az alkalomra. Beszélt második hazája lakóiról, természeti értékeiről, épített örökségeiről, a fővárosról, az örmény szokásokról, ételekről. Elmondta, hogy a vallás a mai napig fontos szelete az örmény hétköznapoknak, elképesztő, hogy mennyire vallásosak az ott élők. Összehasonlította a magyar és az örmény embereket, szokásokat.

Az előadások utáni kötetlen beszélgetésen tudatosítottuk tanulóinkban, mennyire fontos saját hagyományaink, értékeink felfedezése mellett más népek, kultúrák megismerése. Lényeges, hogy már általános iskolás korban elültessük tanulóinkban a szülőföld szeretetének, ugyanakkor más kultúrák megbecsülésének igényét.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support