Fergeteges farsangi forgatag

Dátum: 2017. február 24.
A rendezvény rövid ismertetése: A rendezvényre az iskolák legsikeresebb farsangi produkcióit vártuk. 3 intézmény jelezte részvételét, köztük a Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola. A műsorok bemutatkozása után vidám, játékos vetélkedőkkel fokoztuk a jó hangulatot, majd a kiszebáb elégetésével űztük el a telet. Valamennyi résztvevő fáradtan, de vidáman, élményekben gazdagon tért haza.
A rendezvény jellege: szabadidős program
Résztvevők száma:
• tanuló: 108 fő
• pedagógus: 16 fő

Móra tollával – helyesírási verseny

Dátum: 2017. február 8.
A rendezvény rövid ismertetése: A Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola által meghirdetett helyesírási versenyen 2 kislány képviselte iskolánkat. Tollbamondást írtak, majd nyelvtani feladatlapon adtak számot tudásukról. Irodalmi műveltségüket, Móra Ferencről való ismereteiket is bővíthették az iskolában erre az alkalomra készített mini kiállításon. Emléklappal tértek haza.
A rendezvény jellege: tanulmányi
Résztvevők száma:
• tanuló: 2 fő
• pedagógus: 1 fő

Karácsonyi hangverseny

Dátum: 2016. december 21.
A rendezvény rövid ismertetése: Viszonozva testvériskolánk érdeklődését az „Adventi hangoló” iránt, mi is részt vettünk a Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola karácsonyi műsorán. A sokszínű, bensőséges, meghitt ünnepségen gyönyörködhettünk a gyerekek és a pedagógusok szívet melengető műsorában.
A rendezvény jellege: kulturális esemény
Résztvevők száma:
• tanuló: 4 fő
• pedagógus: 1 fő

“Adventi hangoló” – hangverseny

Dátum: 2016. december 16.
A rendezvény rövid ismertetése: Iskolánk kezdeményezésére, nagy összefogással adventi hangversenyt adott az iskolánk dolgozóiból és tanulóiból verbuválódott énekegyüttes a római katolikus templomban. A művek válogatását, betanítását, zenei kíséretét a „Zene barátai” formáció végezte. Velünk együtt énekeltek és zenéltek településünk egyházi elöljárói is, ők vállalták házigazda szerepét is. Felcsendültek egyházi, világi és népi énekek. A zsúfolásig megtelt templomban velünk együtt élte meg az advent örömét a Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola küldöttsége is.
A rendezvény jellege: kulturális esemény
Meghívott vendég, közreműködő: Nagy Krisztián atya, Mike Martin lelkész, „Zene barátai” együttes
Résztvevők száma:
• tanuló: 20 fő
• pedagógus: 13 fő

Mikulás disco

Dátum: 2016. december 2.
A rendezvény rövid ismertetése: A gyerekek nagy örömére a Mikulás egyik „ajándéka” a kora esti disco volt. Az aulában a fénytechnikát karbantartónk, a zenét a nyolcadikos fiúk biztosították. A büfében az ötödikes gyerekek és szüleik gondoskodtak az enni-innivalóról. A belépéshez kötelező volt valamilyen piros ruhadarabot viselni. Legtöbben Mikulás sapkát öltöttek magukra. Vendégeink, a Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola tanulói is igen jól érezték magukat: lelkesen táncoltak, énekeltek együtt tanítványainkkal.
A rendezvény jellege: szabadidős rendezvény
Résztvevők száma:
• tanuló: 89 fő
• pedagógus: 12 fő

Katalin napi vásár

Dátum: 2016. november 24.
A rendezvény rövid ismertetése: A Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola által megrendezett vásárra saját készítésű ajándéktárgyakkal érkeztünk. A pedagógusok irányításával sok ötletes és mutatós darab került eladásra: mécses tartó, karácsonyfadísz, asztaldísz. A lányok örömmel tapasztalták az érdeklődést, valamennyi portékájuk gazdára lelt. Új ötleteket is szereztek, hogy milyen árukkal lehet megjelenni egy ilyen jellegű vásáron.
A rendezvény jellege: szabadidős program
Résztvevők száma:
• tanuló: 3 fő
• pedagógus: 1 fő

Non-stop focibajnokság

Dátum: 2016. november 18.
A rendezvény rövid ismertetése: A hagyományos focibajnokságon most is osztályok közötti verseny zajlott. Idén először a szülők is részt vettek a programban: anyák lányaik és az apák fiaik ellen mérkőzhettek. A vendégcsapat – a Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola – tagjai együtt szurkoltak tanítványainkkal. A gyerekek technikai tudásukon, ügyességükön túl megmutatták sportszerűségüket is. A győztes csapatok mellett elismerésben részesültek a legjobb kapusok és a legtöbb gólt rúgó játékosok is.
A rendezvény jellege: sportesemény
Meghívott vendég, közreműködő: szülők, volt tanítványok
Résztvevők száma:
• tanuló: 73
• pedagógus: 6

“Ép testben ép lélek” vetélkedő

Dátum: 2016. november 10.
A rendezvény rövid ismertetése: A vetélkedőt a Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola szervezte, melyen 3 fős csapattal képviseltettük magunkat. A játékos feladatokban a gyerekek számot adtak az egészséges táplálkozásról, a tisztálkodásról, az öltözködésről való ismereteikről, de ügyességüket is összemérhették. A délután jó hangulatú beszélgetéssel ért véget.
A rendezvény jellege: tanulmányi verseny
Résztvevők száma:
• tanuló: 3 fő
• pedagógus: 1 fő

Rendhagyó énekóra

Dátum: 2016. október 1.
A rendezvény rövid ismertetése: A Zenei világnap méltó megünneplésére rendhagyó ének órát szerveztünk, melyen részt vettek a Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola zenét tanuló diákjai is. A gyerekek különböző népi hangszerekkel ismerkedtek meg és megtapasztalták az együtt éneklés örömét is.
A rendezvény jellege: kulturális esemény
Meghívott vendég, közreműködő: Boncsér Gábor népzenész, zenepedagógus
Résztvevők száma:
• tanuló: 107 fő
• pedagógus: 13 fő

“A tücsök, az év rovara” című rajzpályázat

Dátum: 2016. szeptember 26.
A rendezvény rövid ismertetése: Ismét meghirdettük az Állatok világnapjához kapcsolódó rajz pályázatunkat a környékbeli iskolák és saját tanulóink számára, melyet nagy érdeklődés kísért. A mesékből is jól ismert rovar munkára sarkalta a gyerekeket. A pályázók között köszönthettük a Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola diákjait is. A beérkezett munkákból kiállítást szerveztünk aulánkban, melyet több iskola tanulói eljöttek megtekinteni. Valamennyi résztvevő emléklapot, a legsikeresebb alkotók rajzeszközöket kaptak ajándékba.
A rendezvény jellege: kulturális esemény
Résztvevők száma:
• tanuló: 54 fő
• pedagógus: 8 fő