19. Tanulmányi, kulturális rendezvény – Tutanhamon rejtélye és kincsei kiállítás Budapesten 2020.01.10.

  1. január 10-én intézményünk diákjai a testvériskolás pályázat keretein belül részt vettek egy újabb kulturális rendezvényen. Budapestre utaztunk a Tutanhamon rejtélye és kincsei című kiállítást megtekinteni.

A busz Borsodszentgyörgyről indult. 25 borsodszentgyörgyi diákkal és 25 balatoni diákkal. A gyerekek felügyeletéről 5 kísérő gondoskodott. Egy kis pihenővel, egy megállással érkeztünk meg Budapestre. A Király utca felé haladva megálltunk a Bazilikánál, kívülről megcsodáltuk a szép épületet.

A tárlatvezetés előtt tíz perccel érkeztünk a kiállítóteremhez.

Egy pici várakozás után bemehettünk és kezdődhetett a tárlatvezetés. A kiállítás beszámolt a sír felfedezésének történetéről, Tutanhamon bebalzsamozásáról, magáról a régészeti leletről, az egyiptomi halottkultuszról egyaránt.

A csodálatos tárgyak ámulatba ejtettek bennünket. A gyerekek fegyelmezetten, figyelmesen vonultak teremről teremre, ügyesen válaszoltak az időnként feltett kérdésekre. Sok csodálatos tárgyat láttunk, hasznos információkkal gazdagodtunk.

Óriási élményben volt részünk.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support