Tutanhamon-kiállítás

  1. január 16-án 50 tanuló 4 pedagógus kíséretében indult el a szürke, ködös téli reggelen, hogy az egyiptomi forró homok rejtett kincsei között átérezzék a régész örömét, amit egy világra szóló felfedezés okoz. Mintegy két és fél órás buszozás és egy rövid séta után két csoportban kezdtük meg expedíciónkat az „ókori Egyiptomban”. Nem is sejtettük, milyen kalandok várnak ránk az elkövetkező másfél órában. A rendhagyó történelem óra keretében tanulóink ízelítőt kaptak Tutanhamon és korának életéből. A rendkívül látványos, logikusan megrendezett kiállítás elvarázsolta a gyerekeket. Nagy örömmel és ügyesen birkóztak meg a kiállító termekben nekik elhelyezett, elrejtett feladatokkal, a hieroglífák, sírkamrák titkaival. Néma csendben, kis döbbenettel hallgatták, nézték a mumifikálás folyamatáról szóló előadást. Vidáman szelfiztek Tutanhamon szobrával, folyamatosan hangoztatva, milyen jó, hogy eljöhettek.

Hazaindulás előtt a Szent István Bazilikában adtunk hálát egy rövid, közös imádsággal ezért az élményekben gazdag napért.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support