Ez az a nap…

Az adventi készülődés egyik felemelő mozzanataként vehettünk részt iskolánk pályázatba bevont diákjaival Csiszér László koncertjén 2019. december 11-én a felsőzsolcai Római katolikus templomban. Csiszér László évtizedek óta meghatározó alakja a modern hazai keresztény dicsőítő életnek. Éneklésével azt tanítja, hogy a dicsőítés lehet egy vidám foglalatosság. Megindító volt igyekezete, ahogy a mintegy 200 cigány gyermeket megszólította, hívta az egyetlen helyes útra. Ott, abban a röpke egy órában úgy tűnt, ez sikerült is. Kicsinyek és nagyok együtt zengték a már hittan órákon is hallott dicsőítő énekeket. Az egész koncerten érződött, hogy a zene milyen tökéletes eszköz Isten dicsőségére, ünneplésére, örömünk kifejezésére.

Méltó volt ez az alkalom arra, hogy karácsony üzenetét megértsük: vágyakozásunk az örömre, a békére bennünk él, s ezt a békességet Jézus Krisztus adja nekünk.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support