Városnéző séta

Áprilisban a pályázatban résztvevő tanulóinkkal Putz József igazgató úr vezetésével izgalmas sétát tettünk Felsőzsolcán. A városi kirándulás részben kapcsolódott egy korábbi programunkhoz, a helytörténeti kiállítás megtekintéséhez.  Itt megismertük Felsőzsolca történetét, fontos történelmi eseményeit, jellegzetes, nagynevű személyekhez köthető épületeit. A városnéző sétánk során most ezeket tekintettük meg és elevenítettük fel a hozzájuk kapcsolódó történeteket.

Először a Sajó mentén sétáltunk végig. Megismerték a gyerekek, hogy a folyó milyen veszélyeket rejt magában és, hogy milyen fontos szerepet töltött be a város életében. Megtekintettük azt a területet is, ahol az 1848-49-es zsolcai csatában bevonultak a csapatok.

Jártunk még a Vámon, és megismertük a történetét. Sétánkat folytattuk a Hősök terén, a Platthy Óvodánál, a Polgármesteri Hivatalnál, a Római katolikus templomban, illetve a Platthy család kriptájánál. Tanulóink nagy érdeklődéssel hallgatták ezekről az emlékművekről, épületekről szóló történeteket.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support