Személyes találkozó Felsőzsolcán

Újabb találkozóra igyekeztünk csütörtök délután. Nagyon vártuk az újabb találkozást és a közös programokat. Első helyszínünk a Diósgyőri Vár volt. Megtekintetük a kor jellegzetes viseleteit, harci felszereléseit, illetve pillanatképeket láttunk a kor uralkodóinak életéből. Információkkal telve indultunk a Mindszenti Templomba, ahol meghallgattuk az épület történetét és megtekintettük gyönyörű alkotásoktól díszes falait. Ezt követően rövid szabadprogramot, majd vacsorát adtunk a gyerekeknek. Kissé fáradtan tértünk nyugovóra, hogy felkészüljünk másnapra.

 

Pénteken reggelit követően elhagytuk szállásunkat és Felsőzsolcán találkoztunk. A délelőtti órákban az előadásoké volt a főszerepe majd sportvetélkedőkre került sor. Vidám hangulatban, hamar repült az idő és rövidesen elérkezett a búcsú pillanata. Egy rövid látogatást tettünk a zsolcai Keresztelő Szent János születése plébániát, ahol szintén a megismertük a templom történetét majd megkezdtük utunkat Sárospatakra.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support