Páterrock koncert Hernádnémetiben

  1. március 6-án mintegy 50 gyermekkel a Hernádnémetiben lévő római katolikus templomban vettünk részt a Páterrock együttes nagyböjtöt elindító zenés elmélkedésén.

A Páterrock fiatal papokból verbuválódott zenekar, mely célul tűzte ki a fiatalok megszólítását. Előadásaikra jellemző, hogy megkapó magyarázatokkal, bibliai utalásokkal, napjainkat is érintő gondolatokkal kötik össze az elhangzó zeneszámokat. Nagy erő van a jelenlétükben, és abban, ahogyan a színpadról megszólalnak.

Nem volt ez másképp ezen a szerdai délelőttön sem, ahol kb. 200 gyerek ült először megilletődve, majd egyre jobban az elhangzott dalok és gondolatok hatása alá kerülve.

Azt nyilatkozta egyszer az együttes vezetője, Galó Gábor atya, hogy nem „téríteni” járnak, hanem azért, hogy elgondolkodtassanak, élményt nyújtsanak, lelkeket érintsenek meg.

A mi fiataljaink ritkán vagy soha nem hallgatnak keresztény dalokat. Ezt jól tudják a zenekar tagjai is. Ezért nemcsak egyházi dalokat adtak elő, hanem a fiatalokhoz közel álló, az elmélkedésbe beleillő „civil” együttesek számait is. Ezzel is ráébresztve őket, hogy énekelni jó, énekelve könnyebb imádkozni. Meg is énekeltették a gyerekeket. Bár a koncert véget ért, a dalok maradtak, hiszen a buszon hazafelé dúdolgatták a tanulók. Megtapasztalhatták, milyen sokat adhat a zene, ezen az úton is erősítve Istenhez tartozásukat.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support