Személyes találkozó

Sárospatak, 2018. november 13. Az első nap

Elérkezett a várva várt nap, melyre a gyerekek és a kísérő pedagógusok nagy izgalommal készülődtek. Megérkeztünk Sárospatakra, ahol a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola képviselői köszöntöttek minket. Érkezésünket követően közösségépítő játékon vettünk részt. Ezután különböző népek, országok köszönési, üdvözlési formáival, módjaival ismerkedhettek meg, sőt egymást is így köszöntötték. Majd előadást hallgattunk meg az egészséges életmód fontosságáról.

Közös program után ellátogattunk a Szent Erzsébet Házba, amely Szent Erzsébet életéhez, életútjához, tevékenységéhez kapcsolódott. Megtekintettük a zászlókiállítást is. Kíváncsian vártuk a találkozást a Szent Erzsébet nővérekkel. Érdeklődéssel hallgattuk, ahogyan az életükről, tevékenységeikről meséltek. Nagyon örültünk a tőlük kapott ajándékoknak. Rövid sétát tettünk a csodálatos Szent negyedben.

Visszamentünk az iskolába, ahol érdekes előadást hallhattunk a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola igazgatónőjétől, aki az intézmény és a nővérek mindennapi kapcsolatáról tartott élménybeszámolót. Jó hangulatú, tartalmas napot zártunk.

Későre járt az idő, a finom vacsora után elfoglaltuk a szálláshelyünket.

Sárospatak, 2018. november 13. A második nap

Kicsit nehezen indult a nap, de a finom reggeli után örömmel folytattuk a programokat az iskolában. A közös játék jó hangulatban kezdődött. Házigazdáink mindent megtettek azért, hogy felkeltsék és szinten tartsák érdeklődésünket. A közös játékos mozgás után a Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola bemutatása következett. Tízórai elfogyasztása után az internet biztonságos használatáról láttunk, hallottunk előadást. Az interaktív foglalkozás alatt meséltek személyes élményeikről, tapasztalataikról a közösségi portálok veszélyeiről. Legjobban az újabb közösségfejlesztő játékoknak örültek, ahol a gyerekek feltöltődhettek a délelőtt folyamán és más környezetben ismerkedhettek meg egymással. A délelőtt gyorsan, de tartalmasan, élményekkel teli telt. Ebéd után elköszöntünk vendéglátóinktól.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support