“Együtt testvérként” szemléletformáló program kezdete

A megfelelő tájékoztatók, kapcsolatfelvételek után megkezdtük a projekt végrehajtását.

Mindkét iskola pedagóguscsapata az eddig szerzett legjobb tapasztalatait építette be a programok összeállításába. Az első személyes találkozóra Felsőzsolcán került sor. A sárospataki 50 fős gyermek és 5 fős pedagóguscsapata már az odafelé vezető utat kihasználva megszervezte a gyönyörű Zempléni-hegység legdélebbi lábánál fekvő település, Tarcal nevezetességeinek megtekintését. Felsétáltunk az Áldó Krisztus szoborhoz, ahol közösen imádkoztunk, énekeltünk, hálát adva Istennek a szép útért és a találkozó sikerességéért.

A zsolcai házigazdák szívélyesen vártak bennünket. Itt a zsolcai gyerekekkel együtt megtekintettük Felsőzsolca nevezetességeit, majd a helyi Művelődés Házában közös előadásokon vettünk részt. Az intézmény vezetői bemutatták iskolájukat, névadójukat.

A másodok napon kerültek sorra a projekt által meghatározott előadások, amelyeket sportjátékokkal, közösségépítő játékokkal szakítottunk meg, lehetőséget adva a tanulóknak egymás jobb megismerésére. Ebéd után vidáman köszöntünk el a viszontlátás reményében, hiszen két hét múlva mi láttuk őket vendégül. Erre május elején került sor, ahol viszonoztuk a vendégszeretetüket és hasonló programot állítottunk össze számukra, iskolánk egyéniségének, a város jellegzetességének megfelelően. Az előadásokra, a személyiségfejlesztő játékokra a szépen felújított iskolánk aulájában került sor. A szabadidős-és sportjátékokat az udvarra szerveztük.  Legnépszerűbb eszközünk a fiúk számára, az iskolánkban nemrégiben felállított teq-ball asztal volt. A sárospataki séta során a Makovecz Imre által tervezett Művelődés Házában és a Comenius Tanítóképző Campuszában gyönyörködhettünk. Röviden ismertettük történelmi, városi szerepüket, funkciójukat, jelentőségüket a térség életében.

A találkozók kiváló alkalmak a pedagógusoknak is a szakmai véleménycserékre, a következő, közös feladatok előkészítésére.

A sárospataki látogatás tartalmas programjai még jobban összekovácsolták a két közösséget és várjuk a táborban eltöltött napokat.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support