Testvériskolai közös tábor 2019. július 1-4-ig

Közös táborunk a Tiszafüredi Horgász és Családi Campingben volt. Ennyi gyermek számára itt találtunk elegendő helyet. Az időjárás kegyes volt hozzánk, végig jó strandidőben volt részünk. Sajnos az esti programjainkat a szúnyogok hadának támadásai elég elviselhetetlenné tették.

Július 1. hétfő

 • Utazás, érkezés, ismerkedés, partner iskola bemutatása tanári kiselőadásokkal.
 • Csapatok alakítása a közös játékokhoz, unó kártya segítségével.
 • „Vizi dili” játék a strandon.
 • Este: EU- s játék előkészítése, anyaggyűjtés

Július 2. kedd:

 • A reggeli után tanulmányi és kulturális rendezvény keretében a poroszlói ökocentrumba kirándultunk, ahol többek között egy vízi életmódot bemutató hajózáson is rész vehettünk.
 • Délután a gyerekek az elkészített EU- s programjaikat bemutatták, amelyeket díjazásban részesültek.
 • Este az internet biztonságos használatáról hallhattak tanári előadást, és telefonjaik segítségével okos dolgokat keresgélte.
 • Este a közös játékokon kívül kisebb csoportos játékokra is lehetőség volt.

Július 3. szerda:

 • Délelőtt várméta, zászlószerző, közös mozgásos játékban próbálhatták ki a csapatok ügyességüket.
 • Délutánt ismét a strandon töltöttük közös játékokkal is.
 • Este tanulmányi és kulturális program keretében egy interaktív cirkuszi programon vettünk részt, a gyermekek nagy örömére.

Július 4. csütörtök:

 • Délelőtt az egészséges táplálkozásról volt tanári előadás,
 • majd gyümölcskóstolással egybekötött játék következett.
 • Délután: táborértékelés jutalmak kiosztása, búcsúzkodás és hazaindulás.
 • Egymást jobban megismerve, élményekkel gazdagodva értünk haza.

Előadássorozat: Tartalomszűrés az interneten

2019. január 23.

Előadás: Iskolánkban, az informatika teremben a tartalomszűrés ismertetése és használata

Azért tartottuk fontosnak ezt az előadást, mert a gyerekek nem értik, mit jelent az, hogy nem használhatják akaratuk szerint, ellenőrzés nélkül az iskola informatika termében a számítógépeket. Meg kellett érteniük, hogy milyen veszélyei vannak az internetnek, és a szabályokat egy iskolában be kell tartani. A gépeken gyakoroltak, feladatokat oldottak meg, amelyek mindezeket bizonyítják. A tartalomszűrés elve és megvalósítása, a használat feltételei lettek megállapítva.

Előadássorozat: Egészséges életmód: mozgás, táplálkozás, anorexia

 1. november 13.

Előadás: Az egészséges életmód – Mozgás és táplálkozás kamaszkorban, az anorexia

Az előadó egészséges ételek kóstolását szervezte meg, amelyek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek fontosak a fejlődő szervezet szempontjából. Így például a teljes kiőrlésű zsömléből készült szendvicset kóstolhatták meg füstölt lazaccal, saláta betéttel, vagy joghurtból gyümölccsel, gabonapehellyel készített ételt. Megbeszélték, hogy ki, mit sportol, mennyit mozog naponta. Megállapították, hogy mennyire fontos a helyes táplálkozás és a mozgás ebben a korban az egészségünk megóvása érdekében. Egy filmet is megtekintettek az anorexia betegségről, annak veszélyes voltáról.

Előadássorozat: Egészséges életmód

2018. szeptember 17.

Előadás: Az egészséges életmód – személyes higiénia

Az előadó interaktív foglalkozást tartott a személyes higiéniáról a tanulóknak. A helyes tisztálkodás szabályait lefektették, majd külön a lányok, külön a fiúk részére olyan foglalkozást tartott, amelyben a teenadzser-kor intim jellemzőit beszélték meg nemek szerint.

Tanulmányi és kulturális rendezvény: Színházlátogatás

 1. Január 11.

A muzsika hangja – színházlátogatás:

A Pesti Magyar Színház előadásán voltunk 50 tanulóval. A zenés darab rendkívül élvezetes előadás volt a gyerekek számára. Több tanuló most volt először igazi színházi előadáson. Megismerték a színház belsejét, felhívtuk a figyelmüket a viselkedés szabályaira is. Jól érezték magukat mindannyian.

 

Tanulmányi és kulturális rendezvény: Koncert a Sportarénában

2018. december 20.

„A családok éve” záró koncertje a Pap László Sportarénában, Budapesten:

50 tanulóval utaztunk el az országos méretű rendezvényre. Fenomenális, óriási hangulat és környezet adott élményt a sportarénában, ahol több, mint 10 000 gyermek élvezhette a kivételes előadást. Művészcsaládok léptek fel: A Gryllus, az Eötvös,, a Bogányi, a Zsuráfszk család, a Bolyki brothers, Király Viktor és Király Linda, stb. A gyerekek fergeteges hangulatban énekeltek, táncoltak az előadás alatt.

 

Tanulmányi és kulturális rendezvény: Nemzeti ünnep

2018. november 16.

Országos Színjátszó Találkozó Adácson:

Az amatőr színjátszás nagy eseménye a községi országos színjátszó-találkozó. A 3 napos rendezvény színhelye a helyi művelődési ház és az iskola. A megnyitón tanulóink is felléptek, akik a művelődési ház néptánccsoportjának tagjai. A projekt célcsoportja részt vett a megnyitón, mint a néptánccsoport tagjai, és mint a színdarabok nézői. Különösen a helyi színjátszó-csoport produkciója tetszett. a színdarab címe: Meseautó.

 

Tanulmányi és kulturális rendezvény: Nemzeti ünnep – községi

2018. október 19.

Községi Nemzeti Ünnep:

Iskolánk tanulói a hagyományokhoz híven aktív részesei a községben rendezett nemzeti ünnepnek, amely október 23. tiszteletére szervez kulturális programot. Külön eseménye a megemlékezésnek a koszorúzás, ahol a diákok is részt vesznek. A község emlékparkjában, az 56-os hősök emlékére felállított szobornál rövid műsorral tisztelgett iskolánk a történelmi eseményen.

Tanulmányi és kulturális rendezvény – Tropicarium

2018. szeptember 21.

Budapest – Tropicarium:

A csodálatos vízivilág – növények, állatok – megtekintése nagy élményt jelentett a tanulóknak. A Tropicariumban megismerhe3tték a legapróbb vízi élőlényektől kezdve a cápákig a tenger és az édesvizek élővilágát. A fejük felett úsztak a hatalmas, félelmetes halak. A kiállítás végén a legnagyobb örömet jelentette számukra a „rájasímogató”, ahol vidáman úszkáltak, „kergetőztek” a kisebb-nagyobb rájafajták.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support