Négy előadásból álló sorozat- a környezetvédelem szerepe és fontossága napjainkban

Ezen az előadáson-amely a négy részből álló előadássorozat utolsó eleme volt- a gyerekek összefoglalták mindazt, ami a környezetvédelem ismereti körébe tartozik. Többek között szó volt a levegő- és a víz tisztaságáról, a hulladékgazdálkodásról, az élelmiszer gazdálkodás környezetvédelmi vonzatairól (pl. bio élelmiszerek, gyorsételek kapcsolata a környezetvédelemmel). A legfontosabb szempontként azt emeltük ki a beszélgetés során, hogy mit tehetnek a gyerek a Föld és a környezetük védelmében.

Programban részt vevő tanulók kirándulása- kirándulás a Kórház-hegyen

Ez a kirándulás 2015. augusztus 4.-én a program utolsó, egynapos kirándulása volt. A gyerekeknek nem kellett sokat gyalogolniuk, hiszen a Kórház-hegy az iskolától mintegy 500 méterre van. innen jól belátható a Bükk- hegységnek több magaslata is, tiszta időben pedig az Alacsony-Tátráig is ellátni. A város természeti környezetét jellemző tájelemeken kívül a gyerekek megfigyelték a város épített jellegzetességeit, értékeit is.

DSC_0845 DSC_0853 DSC_0859 DSC_0833

Programban részt vevő tanulók kirándulása – Aggteleki Nemzeti Park

2015, június 2.-án, kedden valósult meg az a kirándulás, amelynek célja és témája az Aggteleki Nemzeti Park , amely hazánk negyedik, 1985-ben alapított park megtekintése. Ez a nemzeti park kimondottan a geológiai értékek – a vidék felszíni karsztjelenségei és a híres cseppkőbarlangok – védelmére alakult meg,de a területén sok védett növény- és állatfaj is előfordul. Mindezt a programban részt vevő gyerekek már jól tudták az első félévben a témanapon már megismerték és feldolgozták, összefoglalták a látnivalókat.

Aggtelek, mintegy 50 km-re található Ózdtól. A gyerekek busszal mentek. A kb. 1,5 órás túra alkalmával megcsodálták a szebbnél szebb cseppköveket. A magukkal hozott ebédet a Baradla-barlang bejárat előtti parkban fogyasztották el, ahol egy színvonalas játszóparkban szabad játékra is sor került. A napot fagylaltozással zárták a gyerekek.

SAM_0687SAM_0738 SAM_0713 SAM_0719 SAM_0721 SAM_0725

Programban részt vevő tanulók kirándulása- Eger természeti és épített környezete

Erre a kirándulásra 2015 május 13.-án került sor. Tanulóink a buszon utazva megtekintették a környék földrajzi jellemzőit, a szőlőültetvényeket. A városban az épített örökség megtekintésére is sor került. Egri Bazilika, középkori vár, minorita templom, megújult Dobó tér. A városlátogatás után a gyerekek a késő délutáni órákban értek haza.

SAM_0429SAM_0432SAM_0463SAM_0488SAM_0502SAM_0511